Biografie (NL)

De negentienjarige singer-songwriter Jeanne Rouwendaal is sinds haar tiende levensjaar bezig met het maken van muziek. Sinds anderhalf jaar schrijft ze ook haar eigen nummers en dit is momenteel de focus van haar muziek.

In de afgelopen acht jaar heeft Jeanne meer instrumenten leren spelen dan op één hand te tellen is. Daarom gebruikt ze tijdens haar optredens niet alleen een gitaar, maar ook een basgitaar en een synthesizer. Deze instrumenten bespeelt zij ook op haar EP “No”, die in maart 2014 uit kwam.

Jeanne’s repertoire varieert van kwetsbare ballads over de liefde tot pittige nummers met een mening. Ze maakt muziek vanuit haar hart, wat te horen is in haar teksten en stem. Enkele muzikale invloeden zijn voor haar Jeff Buckley, Nick Cave en Lianne La Havas.

Sinds haar EP uit is gekomen, is ze onder andere twee keer te gast geweest bij 3FM, heeft ze gespeeld op Bevrijdingspop in Haarlem en heeft zij in de finale van de Grote Prijs van Nederland gestaan. Met de finale won zij de publieksprijs van €1000.

Jeanne is geselecteerd voor Popronde 2015 en zal dit najaar met het rondreizende festival mee touren.

Advertisements